LET OP: TOLBADGE IS LEVERBAAR IN 5 - 10 WERKDAGEN

Tolwegen in Spanje

 • 1Tolwegen Spanje: alles wat je moet weten over de Autopistas
 • 2Tol in Spanje
 • 3Hoe betalen op tolwegen in Spanje
 • 4Betalen met je tolbadge:
 • 5Met de auto naar Spanje: kosten berekenen
 • 6Toltarieven vanaf de Franse grens
1

Tolwegen Spanje: alles wat je moet weten over de AutopistasTolhuisjes op de AutopistasGa je naar Spanje met de auto - bijvoorbeeld om op vakantie te gaan bij de vele stranden van het land, of om prachtige steden als Barcelona, Madrid of Valencia te bezoeken -, hou dan rekening met tol. Spanje heeft namelijk een dikke 3000 kilometer aan tolwegen, de zogenaamde Autopistas. Dit is het hoofdwegennet in Spanje. De meeste tolwegen liggen in Catalonië, maar ook in het zogenaamde Comunidad Valenciea en Galicië liggen kilometerslange tolwegen in Spanje. De bekendste tolweg van Spanje is de AP 7, die van het noorden (bij de Franse grens) naar het zuiden loopt, langs de oostkust.

Prijzen

Badge 2 - Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal
€23.95
Badge 1 - Frankrijk, Spanje en Portugal
€19.95
2

Tol in Spanje

 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Koop een tolbadge oponze site
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Bevestig het naastje binnenspiegel
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Rij over detelepeage baan
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Je tol wordtelektronisch verekend

Er zijn in Spanje zowel tolwegen als wegen die vrij zijn gesteld van tol. Die laatste zijn de zogenaamde expreswegen en autowegen, in het Spaans Autovías genoemd. Maar wil je echt opschieten, dan ben je aangewezen op het betalen van tol. De meeste autosnelwegen in het land zijn namelijk tolwegen. Wil je die wegen gebruiken, dan zit je vast aan tol in Spanje.

Informatie over tariefklassen


Laten we eerst vertellen over de tariefklassen waar men in Spanje mee rekent. Dat is in ieder land weer anders. In Spanje zit het op deze manier in elkaar:

Ligeros (klasse 1)
- motors (ook met zijspan)
- personenauto’s met twee assen (ook met eenassige aanhangwagen of caravan met 1 as)
- campers, bestelwagens en busjes met twee assen
Pesados 1 (klasse 2)
- voertuigen met drie assen, waarvan 2 achter (personenauto’s, bestelwagens en campers) met een eenassige aanhangwagen of caravan
- vrachtwagens met 2 assen en bussen met een eenassige aanhangwagen
- bussen en vrachtwagens met 3 assen
Pesados 2 (klasse 3)
- voertuigen (personenauto’s, busjes, bestelwagens, campers) met dubbelassige aanhangwagen
- andere voertuigcombinaties met minstens 4 assen

bestel onze tolbadge

Bestel de tolbadge en rij door bij de tolhuisjes

3

Hoe betalen op tolwegen in Spanje

Betalen van tol in Spanje

Bij de Spaanse tolpoortjes kun je op verschillende manieren betalen:

Contant
Contant tol betalen kan met euro’s
Creditcards
Je kunt bij bij praktisch alle tolwegen in Spanje met creditcard betalen. Alle bekende creditcardmaatschappijen worden geaccepteerd
Tolbadge
De meest comfortabele, snelle en overzichtelijke manier is betalen met je tolbadge. Hiermee betaal je je tol elektronisch.
Waarom dat zo is, leggen we hieronder uit. Hebben we je overtuigd, dan kun je je tolpas voor Spanje hier meteen aanschaffen.

De elektronische tolbadge voor Spanje

De elektronische tolbadge voor Spanje

Dankzij de tolbadge kun je snel doorrijden bij de Spaanse tolhuisjes: je hoeft niet aan te sluiten in de rij, maar je rijdt direct door over de autopistas.

4

Betalen met je tolbadge:

Afrekenen met je tolpas is comfortabel omdat je bijna niet hoeft te wachten bij de tolpoorten. Dat maakt het ook meteen de snelste manier. En overzichtelijk is het, omdat je je tolkosten maandelijks keurig gespecificeerd digitaal toegestuurd krijgt.
Extra fijn is ook dat de tolbadge Spanje meteen ook geldt voor Frankrijk en Portugal, terwijl je ervoor kunt kiezen om ook de Italiaanse tolwegen mee te laten tellen.

Met andere woorden: je hebt maar één tolbadge nodig voor je tol naar Spanje en Portugal en je hoeft dus geen rekening te houden met de Franse grens. En je kunt alle snelwegen nemen tijdens je reis die je maar wilt.

Je tolbadge is gekoppeld aan je kenteken. Dat betekent dat de pas geldt voor de auto waar je nu mee rijdt. Koop je een andere auto, dan kun je de badge trouwens ook overzetten op een ander kenteken. Dat kan wel een paar werkdagen duren, dus houd daar rekening mee.

Extra voordelen van de tolbadge


Ook handig: je betaalt niet alleen voor de tolwegen met onze tolbadge, je kunt hiermee ook afrekenen bij verschillende parkeergarages en andere parkeerplaatsen in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.

In Spanje zijn er verschillende bedrijven die de tolwegen exploiteren. Ook daarom is het handig om de tolbadge aan te schaffen. De bekendste tolweg (de veel gebruikt AP 7) wordt bijvoorbeeld door verschillende bedrijven beheerd en onderhouden op verscheidene plekken. Sommige delen van deze weg zijn ook nog weer eens tolvrij (het gedeelte tussen Tarragona en Alicante is dat bijvoorbeeld). Om te voorkomen dat je dat steeds uitzoeken zult moeten, kun je beter voor de tolpas gaan.

Are you interested in the new Badge ?
Are you interested in the new Badge ?

Vragen over de tolbadge?

Neem contact met ons op.

5

Met de auto naar Spanje: kosten berekenen

Wil jij vooraf weten hoeveel tolkosten je kwijt bent als je met de auto naar je bestemming in Spanje rijdt? Daarvoor hebben we een speciale pagina gemaakt met alle informatie over Spaanse toltarieven.

Maar je wilt vast een indicatie hebben voor je reis naar bijvoorbeeld Barcelona, Alicante of Madrid. Die geven we hieronder, met hulp van de ANWB:

Waarbij je er rekening mee moet houden dat in verschillende steden (waaronder Madrid en Barcelona) tijdens de spits hogere tarieven worden gerekend. Wat de spitstijden precies zijn, verschilt per plaats. In het Spaans is spitsuur hora punta en daltarieven gelden tijdens hora valle.
6

Toltarieven vanaf de Franse grens

We geven hier geen volledige opsomming van de tol die je moet betalen in Spanje, maar we kunnen je wel informatie geven over de toltarieven naar bekende costa’s (bron: ANWB):

Costa Brava (Barcelona): € 16,-
Costa Dorada (Tarragona): € 21,-
Costa Blanca (Valencia): € 47,-
Costa del Sol (Cartagena): € 51,-
Grens Marokko (Gibraltar): € 55,-

Wil je naar Madrid, dan rijd je via de Franse grens via Irun en Vitoria-Gasteiz daarnaartoe. De Spaanse hoofdstad bereiken qua tol kost je € 20,-.

Het gaat hier overigens om de tarieven voor de tolweg categorie 1 (Ligeros). Zit je in categorie 2 of 3 met je voertuig, dan zul je meer moeten betalen.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen