LET OP: TOLBADGE IS LEVERBAAR IN 5 - 10 WERKDAGEN

Italie

 • 1Tol Italië
 • 2Tol in Italië
 • 3Tolwegen in Italië
 • 4Tolbadge Italië
 • 5Tol berekenen Italië
 • 6Tolpoorten Italië
1

Tol Italië

Italië is een heerlijk vakantieland. Veel Nederlanders gaan dan ook graag naar de Laars van Europa om hun vakantie te vieren. Maar ook voor andere gelegenheden trekken landgenoten naar Italië toe. De auto is een veelgekozen vervoermiddel om naar en door Italië te reizen. Waar je als automobilist in het land niet aan ontkomt, zijn de tolwegen.in Italie heb je tolwegen
Hoe het in zijn werk gaat met tol betalen, waar je tol moet betalen en hoe je het gemakkelijkst betaalt (met onze tolbadge) lees je hieronder.

Prijzen

Badge 2 - Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal
€23.95
Badge 1 - Frankrijk, Spanje en Portugal
€19.95
2

Tol in Italië

 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Koop een tolbadge oponze site
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Bevestig het naast je binnenspiegel
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Rij over de telepeage baan
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Je tol wordtelektronisch verekend


Zoals gezegd, wordt er in Italië tol geheven op de snelwegen, die Autostrade worden genoemd. Van de 7000 kilometer die het Italiaanse wegennet lang is, is liefst 3000 kilometer snelweg. De Italiaanse tolwegen worden beheerd door verschillende bedrijven; dat zijn er ruim 20. Voor de verschillende autosnelwegen worden uiteenlopende tarieven gerekend. Het bedrag dat je uiteindelijk aan tol moet betalen hangt bijvoorbeeld ook af van het soort vervoermiddel waarmee je rijdt. Voor een personenauto wordt een ander tarief gerekend dan voor een auto met caravan, een camper of een busje.

bestel onze tolbadge

Bestel de tolbadge en rij door bij de tolhuisjes

3

Tolwegen in Italië

Wachtrij voor Italie peage
Vrijwel alle autosnelwegen in Italië zijn tolwegen. Alleen het stuk A2 tussen Salerno en Reggio di Calabria is tolvrij, net als de snelwegen op het eiland Sicilië. Maar niet alleen op snelwegen wordt tol geheven, ook bij tunnels kun je met het betalen van tol te maken krijgen. Zoals bijvoorbeeld bij de Franse grens, waar je via de via de Mont Blanc Tunnel Italië binnenrijdt, of via de Fréjustunnel.

The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

De elektronische tolbadge voor italie

Dankzij de tolbadge kun je snel doorrijden bij de Italie tolhuisjes: je hoeft niet aan te sluiten in de rij maar rijdt direct door over de telepeage rijbaan.

4

Tolbadge Italië

Je kunt je tol in Italië op verschillende manieren betalen: contant, met creditcard of met je pinpas. De veruit eenvoudigste manier is om een tolbadge aan te schaffen. Dat doe je eenvoudig via onze site.Met de tolbadge voor Italië rijd je zonder problemen over de Italiaanse tolwegen: je sluit aan bij de rijstroken waar ‘TELEPASS’ op staat en krijgt automatisch toegang. De tolbadge die we verkopen is overigens niet alleen geldig voor de tolwegen in Italië, maar ook voor Frankrijk, Spanje en Portugal. Extra handig!Bestel de tolbadge hier.hoe werkt de tolbadge italie
Are you interested in the new Badge ?

Vragen over de tolbadge?

Neem contact met ons op.

5

Tol berekenen Italië

Natuurlijk wil je voordat je naar Italië gaat, weten hoeveel tol je zult moeten betalen voordat je op de plaats van bestemming aankomt. Houd daarbij ook in ogenschouw dat je niet alleen in Italië met tol te maken krijgt, maar ook in de landen die je doorkruist om in je land van bestemming aan te komen, bijvoorbeeld Frankrijk of Oostenrijk.Hier beperken we ons tot informatie over de tol in Italië zelf. Met uitzondering van een aantal tolwegen (zoals de wegen rondom Milaan) betaal je in Italië tol per kilometer. Informatie over het berekenen van je tol voor verschillende veelbereden trajecten vind je hier.Denk er wel aan: de Italiaanse overheid is strikt met het opsporen van mensen die geen tol hebben betaald. Zij krijgen de rekening uiteindelijk thuis gestuurd, aangevuld met een boeten die behoorlijk kan oplopen.
6

Tolpoorten Italië

In Italië zijn zowel bemande als onbemande tolpoortjes. Contant betalen kun je uitsluitend bij de bemande versies, bij de andere poorten kun je ook met je pinpas of creditcard betalen. Kies je helemaal voor zekerheid, dan schaf je nu nog de tolbadge voor Italië (en Frankrijk, Spanje en Portugal) aan. Je tolbadge is gekoppeld aan je kenteken (je kunt de badge later ook overzetten naar een nieuw kenteken, bijvoorbeeld als je een nieuwe auto koopt).Dan heb je in Noord-Italië ook nog een zone waar geen tolhuisjes staan. Op deze zogenaamde Autostrada Pedemontana Lombarda staan camera’s opgesteld. Die camera’s op de APL registreren het kenteken van je voertuig, je kunt je tol dan achteraf betalen. Hoe dat in zijn werk gaat, leggen we hier uit.

Om geen last te hebben van alle verschillende manieren van tol betalen, kun je het best de tolbadge aanschaffen, want daarmee is ook dit Noord-Italiaans ‘probleem’ opgelost.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen