LET OP: TOLBADGE IS LEVERBAAR IN 5 - 10 WERKDAGEN

Frankrijk

 • 1Tol in Frankrijk
 • 2Tolwegen Frankrijk
 • 3Péage Frankrijk
 • 4Tolbadge Frankrijk
 • 5Toltarieven snelwegen Frankrijk
 • 6Tolpoorten
 • 7Meest gestelde vragen
1

Tol in Frankrijk

Wil je in Frankrijk rijden over autosnelwegen, dan betekent dat meestal dat je niet uitkomt onder het betalen van tol. In Frankrijk is het grootste deel van de snelwegen namelijk een tolweg. Of je nu in Frankrijk zelf op vakantie gaat, of bijvoorbeeld op doorreis bent naar Spanje, Portugal of misschien zelfs Italië. Of je nu op zakenreis gaat naar Parijs, Lyon of Marseille: je kunt als je snel wilt reizen per auto niet om de Franse tolwegen heen. En ja, je zult dus ook tol moeten betalen, voordat je op de autosnelweg mag rijden.

in Frankrijk heb je tolwegen
Op deze pagina vertellen we je alles over tol in Frankrijk, de Franse snelwegen en het systeem rond Parijs, Lyon en de Route du Soleil. En je krijgt informatie over welk traject over automatische tolpoorten beschikt en waar je bemande tolpoorten zult treffen. Ook helpen we je met tolkosten berekenen, zodat je weet hoeveel tol je moet betalen voor je reis per auto als je over tolwegen gaat.

Want je kunt natuurlijk beter goed geïnformeerd op reis gaan. Wil je nog meer informatie of specifieke dingen weten over een bepaald onderwerp, dan kun je altijd doorklikken naar pagina’s met uitgebreide informatie.

Prijzen

Badge 2 - Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal
€23.95
Badge 1 - Frankrijk, Spanje en Portugal
€19.95
2

Tolwegen Frankrijk

 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Koop een tolbadge oponze site
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Bevestig het naast je binnenspiegel
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Rij over de telepeage baan
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Je tol wordtelektronisch verekend

De route naar snelwegen wordt in Frankrijk aangegeven door een blauw bord. Gaat het om een tolweg, dan staat er duidelijk ‘Péage’ op het bord aangegeven. Ook voor bepaalde bruggen en tunnels moet je trouwens tol betalen.

Vooral als je voor je vakantie naar bijvoorbeeld de Middellandse Zee gaat, of juist de Atlantische Oceaan opzoekt, kun je het best gebruik maken van de tolweg. De Autoroute du Soleil (A6/A7) is voor veel Nederlanders één van de meest bekende trajecten met Franse tolwegen. Deze tolwegen liggen in het oosten van het land. Op weg naar hun vakantie komen Nederlanders hier meestal bij Beaune (onder Dijon) op terecht.

In West-Frankrijk heb je met de A10 (de Autoroute l’Aquitaine) ook een befaamde tolweg Frankrijk, die loopt van Parijs naar het zuidwesten, bijvoorbeeld naar Bordeaux.
bestel onze tolbadge

Bestel de tolbadge en rij door bij de tolhuisjes

3

Péage Frankrijk

Wachtrij voor Franse peage
Tol - of in het Frans: péage - betalen alle gebruikers van het Franse wegennet. Fransen betalen in tegenstelling tot Nederlanders geen wegenbelasting, maar natuurlijk moet het Franse wegennet wel onderhouden worden. Daarvoor is het tolsysteem ingevoerd: iedereen die over snelwegen in Frankrijk rijdt - zowel Fransen als buitenlanders - betaalt tol. Frankrijk gebruikt de opbrengst van de tol overigens niet alleen om de tolwegen (zoals de bekende A6/A7, de A10 en de tolwegen rond Parijs of Lyon) te onderhouden, maar ook voor het onderhoud van overige lokale en regionale wegen, bruggen en tunnels en ook de airs, de picknickplaatsen die je op je traject naar je vakantiebestemming tegenkomt.
 • Met andere woorden: het geld dat je moet betalen komt wel goed terecht.
The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

De elektronische tolbadge voor frankrijk

Dankzij de tolbadge kun je snel doorrijden bij de Franse tolhuisjes: je hoeft niet aan te sluiten in de rij maar rijdt direct door over de telepeage rijbaan.

4

Tolbadge Frankrijk

Je kunt op verschillende manieren tol betalen in Frankrijk. Ten eerste kun je ‘gewoon’ met contant geld terecht bij de tolpoorten. Frankrijk heeft zowel automatische tolpoorten (herkenbaar aan een pictogram met een mand met muntjes) als met bemanning. Bij beide kun je contant afrekenen.

Er zijn steeds meer tolmaatschappijen die betalen met een creditcard toestaan. Je herkent ze aan het opschrift CB (Cartes Bancaire), of een pictogram met een hand met een kaart. Niet elke creditcard wordt overigens geaccepteerd door iedere tolmaatschappij.

Een derde mogelijkheid is het kopen van een tolbadge. Het grote voordeel van zo’n tolvignet is dat je bij de meeste Franse tolwegen vrijwel meteen kunt doorrijden en vervelende files vermijdt. Het is dan ook veruit de snelste manier om in en door Frankrijk te rijden per auto.

Het enige wat je hoeft te doen is bij de tolhuisjes waar een grote oranje ‘t’ boven staat aan te sluiten. Je krijgt achteraf een overzichtelijke factuur toegestuurd, zodoende hoef je niet steeds te berekenen hoeveel tol je voor je traject moet betalen, maar kun je per maand betalen. Ook fijn: je kunt de tolbadge ook bij veel parkeergarages en -plaatsen gebruiken.

Je kunt je tolpas Frankrijk op deze website bestellen voor het eenmalige bedrag van € 19,95 inclusief activatiekosten. Dat is uiteraard wel exclusief de tol die je voor je afgelegde trajecten dient af te rekenen.
hoe werkt de tolbadge frankrijk
Are you interested in the new Badge ?

Vragen over de tolbadge?

Neem contact met ons op.

5

Toltarieven snelwegen Frankrijk

Op Franse tolwegen worden verschillende soorten tarieven gehanteerd, die zijn onderverdeeld in categorieën. Zo valt een normale personenauto onder klasse 1 (net als busjes en campers die niet hoger zijn dan 2 meter, bijvoorbeeld), maar neem je een caravan mee, dan val je meestal onder klasse 2. De voorwaarden voor categorie 3 en 4 bespreken we in een aparte pagina; categorie 5 geldt voor motoren (ook met aanhanger of zijspan) en trikes.
Peage betalen

Ter informatie: we kunnen je met een voorbeeld duidelijk maken welke toltarieven Frankrijk rekent voor de verschillende categorieën vervoersmiddelen. Ga je met je personenwagen van Amsterdam naar Nice via de Route du Soleil (A6/A7), dan betaal je 70 euro. Leg je hetzelfde traject af mét caravan, dan betaal je 105 euro tol. Het traject van Rijssel (Lille) naar de Spaanse grens (via Parijs) betaal je met klasse 1 een kleine 80 euro, met caravan betaal je zo’n 120 euro.
6

Tolpoorten

Het is handig om de informatie over de tolpoorten even goed duidelijk voor je op een rij te zetten. Er zijn namelijk een aantal verschillende soorten tolpoorten met uiteenlopende logo’s.

● Groene pijl
Allereerst is er de tolpoort die toegankelijk is zonder abonnement, wanneer je dus geen tolbadge hebt aangeschaft. Je kunt bij deze poorten, aangegeven met een groene pijl, ook contant betalen.
● Oranje ‘t’
De ‘t’ staat voor ‘télépéage’. Hier kun je langsrijden als je wél een badge voor je tol hebt aangeschaft, bijvoorbeeld op deze website. Je hoeft niet vooraf te weten hoeveel tol je hoeft te betalen, want je krijgt je rekening achteraf.
● ‘Cb’
Hier kun je uitsluitend met creditcard betalen. Denk eraan: niet alle creditcards worden geaccepteerd.
7

Meest gestelde vragen

Een tolbadge is een klein elektronisch apparaatje dat je aan de binnenkant van je voorruit bevestigt. Hiermee betaal je automatisch tol op de Franse snelwegen zonder te stoppen bij de tolpoortjes. Het apparaat communiceert met de tolpoortjes en de kosten worden achteraf van je rekening afgeschreven.
Je kunt een tolbadge eenvoudig online aanschaffen via onze website autotolbadge.nl. We bieden een snelle en betrouwbare service, zodat je tolbadge snel bij jou thuis wordt bezorgd.
Bij ons kun je een tolbadge aanschaffen voor een eenmalig bedrag van €19,95 voor drie landen of 23,95 voor vier landen. Dit bedrag omvat de kosten voor de badge zelf en de activering ervan. Er zijn geen verborgen kosten, dus je weet precies waar je aan toe bent.
Bevestig de tolbadge aan de binnenkant van je voorruit, vlak achter de achteruitkijkspiegel. Zorg ervoor dat de badge horizontaal is geplaatst en in een gebied zonder zonwerend glas of voorruitverwarming, zodat het signaal niet wordt geblokkeerd.
Je kunt eenvoudig je kenteken wijzigen door in te loggen op je account op onze website. Ga naar de instellingen en voer het nieuwe kenteken in. Dit is vooral handig als je de tolbadge wilt gebruiken in een ander voertuig.
De batterij van een tolbadge gaat gemiddeld zeven tot acht jaar mee, afhankelijk van hoe vaak je de badge gebruikt. Het is een duurzame oplossing voor regelmatig gebruik op tolwegen.
Als je tolbadge niet werkt en de slagboom niet opengaat, kun je altijd een kaartje nemen en bij de tolpoort betalen. Neem daarna contact op met onze klantenservice om het probleem op te lossen en controleer je account om te zien of alle informatie correct is.
Nee, een tolbadge is niet verplicht, maar het maakt het passeren van tolpoortjes veel sneller en gemakkelijker. Zonder tolbadge kun je ook met contant geld of een creditcard betalen, maar dat kan langer duren.
Ja, je kunt je tolbadge uitlenen, maar vergeet niet het kenteken te wijzigen in je account. De kosten worden nog steeds van jouw bankrekening afgeschreven, dus zorg ervoor dat je dit met de lener afspreekt.
Om je tolbadge abonnement op te zeggen, moet je het opzegformulier invullen op onze website en de badge aangetekend terugsturen. Zodra we de badge hebben ontvangen, wordt je abonnement stopgezet en worden er geen verdere kosten in rekening gebracht.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen