LET OP: TOLBADGE IS LEVERBAAR IN 5 - 10 WERKDAGEN

Portugal

 • 1Tol Portugal: alle informatie op een rij
 • 2Tol in Portugal
 • 3Tolwegen in Portugal
 • 4Tolbadge Portugal
 • 5Tol Portugal berekenen
1

Tol Portugal: alle informatie op een rij

Steeds meer Nederlanders gaan naar Portugal op vakantie - en steeds vaker gebeurt dat met de auto. In veel gevallen kom je dan ook op de Portugese tolwegen terecht. Alle informatie over het hoe en waarom van tol in Portugal, de tolwegen in het land en ook hoe je kunt betalen - bijvoorbeeld op de elektronische manier met de handige tolbadge die je via deze site kunt kopen - hebben we voor je verzameld en op een rij gezet.in Portugal heb je tolwegen
Lees hieronder snel verder, of leer op de volgende pagina’s meer, over tol betalen in Noord-Portugal, rond Lissabon of Porto, of hoe in Portugal onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende voertuigen als het om tol betalen gaat.

Prijzen

Badge 2 - Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal
€23.95
Badge 1 - Frankrijk, Spanje en Portugal
€19.95
2

Tol in Portugal

 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Koop een tolbadge oponze site
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Bevestig het naast je binnenspiegel
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Rij over de telepeage baan
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Je tol wordtelektronisch verekend


Het prachtige Portugal vraagt erom om ontdekt te worden. Dat kun je doen met je auto, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je op veel wegen tol moet betalen. In het Portugees heet dat portagem.

Elektronische tol. Advies: tolbadgeIn het land zijn ook wegen waar je je tol uitsluitend elektronisch kunt afrekenen. Dat kan op verschillende manieren, maar de meest eenvoudige manier is om een tolbadge aan te schaffen. Dit ook omdat je dan van heel veel rompslomp af bent, want de badge is ook geldig voor de tolwegen in Frankrijk en Spanje (en als je wilt ook Italië). Je leest er verderop meer over, ook hoe je de badge eenvoudig kunt bestellen op deze site. Zo hoef jij je ook niet druk te maken over elektronische tolheffing of contante betaling. De badge is in alle gevallen te gebruiken.

Tariefklassen tolNet als in andere landen, hebben ze in Portugal ook meerdere soorten tarieven voor voertuigen die op tolwegen rijden. Het zijn er 4:Klasse 1

Motoren, auto’s en auto’s met aanhanger met een hoogte van maximaal 1 10 meter. Die hoogte moet je bij de vooras meten.

Klasse 2

Campers en busjes met twee assen met een minimale hoogte van 1,10 meter, gemeten vanaf de vooras. Het gaat om zowel personen- als bestelbusjes.

Klasse 3

Voertuigen of combinaties met drie assen en een minimale hoogte van 1,10, verticaal gemeten bij de vooras.

Klasse 4

Voertuigen of combinaties met vier of meer assen met een hoogte (verticaal gemeten bij de vooras) van minimaal 1,10 meter.bestel onze tolbadge

Bestel de tolbadge en rij door bij de tolhuisjes

3

Tolwegen in Portugal

Wachtrij voor Portogal
Veruit de snelste manier om je in Portugal met de auto te verplaatsen, is als je over de tolwegen gaat rijden. Om tolwegen te gaan mijden, zal je ook niet veel helpen. Je bent dan namelijk veel meer tijd kwijt én veel meer geld aan brandstof. Kortom: eigenlijk is er geen reden te verzinnen om de tolwegen niet te nemen.

Tickets en Via Verde PortugalDe meeste autoestradas (snelwegen) zijn tolwegen. Er zijn, naast dat er dus verschillende tarieven voor voertuigen geïnd worden, diverse manieren van tol heffen: een systeem met zogenaamde gesloten tickets en het Via Verde-systeem. Bij Via Verde staan er geen fysieke tolpoorten (meer) langs de weg, maar je voertuig wordt automatisch geregistreerd.

Advies: koop de tolbadgeBij dit laatste systeem kun je niet contant betalen, noch met een pinpas of creditcard. Wel heb je de mogelijkheid om op andere manier je tol te betalen (bijvoorbeeld via Easytoll Portugal, of via een prepaid kaart die 3 dagen geldig is), maar het is aan te raden om onze tolbadge te kiezen, omdat die je hele reis van Nederland naar je Portugese (vakantie)bestemming geldig is.Wil je nog een reden om voor de tolbadge te gaan? Er zijn in Portugal een flink aantal verschillende concessiehouders van tolwegen actief, waaronder Brisa, Acendi en Vialivre. Dat ‘probleem’ tackel je ook meteen; alles wordt netjes afgehandeld en iedere toll service krijgt zijn deel.

Populaire tolwegen PortugalDe belangrijkste toltrajecten zetten we graag voor je op een rij • Van Lissabon naar Porto
 • Van Lissabon naar de Algarve (A22)
 • Van Porto naar Valença (de grens met Spanje)
 • Van Porto naar Amarante
 • Van Lissabon naar Cascais
 • Van Marateca naar Caia
 • Van Póvoa de Varzim naar Vila Pouca de Aguiar
 • Van Lissabon naar Leiria
 • Van Alverca naar Est. Nacional via de A1 en A5
 • Van Crel via de A9 naar de A13
 • Van de A28 via Braga, de A3 naar Guimarães via de A7 naar de A4
Hier kom je alles te weten over Portugese tolwegen.
The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

De elektronische tolbadge voor Portugal

Dankzij de tolbadge kun je snel doorrijden bij de Portugese tolhuisjes: je hoeft niet aan te sluiten in de rij maar rijdt direct door over de Via-verde rijbaan.

4

Tolbadge Portugal

Wil je geen problemen krijgen met de verschillende soorten tolsystemen onderweg vanuit Nederland tot aan je Portugese eindbestemming, dan raden wij je aan om onze tolbadge aan te schaffen. Die is ook geldig voor tolwegen in Frankrijk en Spanje (en eventueel ook Italië). Bovendien hoef je je tol dan niet meteen te betalen, maar je krijgt achteraf alles keurig en overzichtelijk op een rijtje gezet in je mailbox. Daarna kun je binnen 30 dagen betalen.Ook reken je parkeerkosten van parkeergarages en -terreinen in de vier landen eenvoudig af met de tolbadge.

Hebben we je overtuigd? Bestel je tolbadge!Houd je e-mailadres, kentekennummer en ibannummer bij de hand, vul die in op het formulier. Daarna zorgen wij ervoor dat je je Area tolbadge snel in de brievenbus vindt.Geen gedoe meer met je creditcard, bankpas of contant afrekenen en ook opmerkingen over Via Verde, Easytoll, Toll Card of Toll Service kun je achterwege laten. Zorgeloos op reis met je auto.

Montage van je tolbadgeHeb je je tolbadge ontvangen, bevestig die dan bovenaan, in het midden van de voorruit van je auto, achter je achteruitkijkspiegel. Zo weet je zeker dat je badge perfect werkt, zowel bij de tolwegen met een gesloten ticketsysteem als bij die met elektronisch betalen.

hoe werkt de tolbadge portugal
Are you interested in the new Badge ?

Vragen over de tolbadge?

Neem contact met ons op.

5

Tol Portugal berekenen

Zoals we al schreven: er zijn in Portugal vier verschillende tolklassen. Er zit veel verschil in de tarieven die gehanteerd worden voor de verschillende soorten voertuigen. Rijd je bijvoorbeeld met een auto van de grens met Spanje naar Porto over de A3, dan betaal je 9,50 euro. Met een camper (klasse 2) verdubbelt het tarief bijna tot € 16,50.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen