LET OP: TOLBADGE IS LEVERBAAR IN 5 - 10 WERKDAGEN

Italie FAQ

Vindt het antwoord op de meest gestelde vragen over de Italiaanse tol.

Algemene Vragen

Je hebt voor je reis naar Italië badge 2 nodig. Naast Italië kan je deze badge ook gebruiken om tol te betalen in Frankrijk, Spanje en Portugal.
Je kan de tolbadge voor Italië eenvoudig aanschaffen via het bestelformulier op onze website. Kies dan voor “Badge 2”.
Zodra de bestelling is afgerond duurt het 5 tot 10 werkdagen voor je de tolbadge thuis hebt. Dit kan bij hoge uitzondering langer duren. Wij adviseren daarom om minimaal 2 weken voor vertrek de tolbadge aan te schaffen.
De tolbadge voor Italië (Badge 2) kost eenmalig €23,95. Dit is inclusief de badge en het activeren van de badge.
Bij de Italiaanse tolpoorten mag je maximaal 30 kilometer per uur rijden.
De batterij van de tolbadge gaat ongeveer 8 jaar mee, mits deze op de juiste manier wordt gebruikt.

Vragen over het gebruik van de Tolbadge

Plaats de tolbadge in het midden van de voorruit, achter de achteruitkijkspiegel (binnenspiegel/middenspiegel). De tolbadge moet aan de binnenkant van de ruit worden geplaatst. Bij auto’s met voorruitverwarming of zonwerend glas dient de badge op het gebied rondom de spiegel met de zwartje stippen te worden geplaatst.
Ja, je moet de tolbadge plakken op de juiste plaats. Wanneer de tolbadge niet op de juiste plek bevestigd is, kunnen wij geen garantie geven dat de poortjes open gaan en/of er een goede connectie is met de badge.
Als bezitter van de tolbadge mag je door de telepass poortjes waar een oranje “t” wordt aangegeven. Dit kunnen poortjes zijn met alleen de oranje t, of een poortje waar een combinatie getoond wordt (bijvoorbeeld de oranje t met de blauwe muntstukken).
Nee, je hoeft de tolbadge voor Italië zelf niet meer te activeren. Dit wordt al voor je gedaan, zodat je de badge direct kan gebruiken als je hem binnenkrijgt.
Als de slagboom dicht blijft kan je altijd nog een ticket pakken en bij het poortje betalen. Dit kan bij elke rijbaan, dus ook bij de rijbaan voor de tolbadge. Neem daarna contact op met Fulli via de contactpagina (https://www.fulli.com/nl/aide-et-contact) en controleer in je account of alle gegevens op de juiste manier ingevuld is.
We raden je aan om de tolbadge op te bergen in de originele verpakking wanneer je deze niet gebruikt. Doe dit ook als je tussendoor de auto verlaat in Italië, zo voorkom je diefstal.
Je mag tolbadge uitlenen, maar let wel op dat het kenteken aangepast dient te worden in je Fulli account. Ook ontvang je zelf de factuur en worden deze wel van jouw rekening afgeschreven.
Nee dit kan niet. Als je een ander type tolbadge wil moet je je oude contract bij Fulli opzeggen en een nieuwe tolbadge aanvragen. Je betaalt dan wel weer de kosten van een nieuwe tolbadge. Kijk dus goed welke tolbadge er bij jouw wensen past.

Vragen over de betaling van de tol

Je past je rekeningnummer eenvoudig aan via je Fulli account: https://www.fulli.com/nl/portail-espace-client
Wanneer je je contract op wil zeggen moet je het opzegformulier volledig invullen. Vervolgens stuur je deze samen met de tolbadge aangetekend naar Frankrijk sturen (het volledige adres staat op het opzegformulier).
Je factuur kan je downloaden in je Fulli account. Zodra je hier inlogt zie je al je gegevens, informatie over de gereden routes en de te betalen bedragen / facturen in jouw account.
Rond de 15e van de volgende maand wordt het openstaande bedrag automatisch van je rekening afgeschreven. Heb je de tolbadge niet gebruikt? Dan hoef je ook niets te betalen.
Nee, de datum van afschrijving kan niet worden aangepast.

Vragen over het rijden met de motor over de Tolwegen

Er zijn geen aparte rijstroken voor motoren in Italië. Je mag in de file wel met de motor inhalen, maar doe dit niet bij de tolpoorten!
Plaats je tolpas aan de binnenzijde van het windscherm. Indien dit niet mogelijk is, mag de tolbadge ook in de borstzak van je motorpak of in een transparante tanktas.
Ja, in Italië vallen zowel de motor als de meeste personenauto’s in categorie 1: Klasse A. Je betaald dus evenveel voor de motor als voor de auto op de tolwegen.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen