LET OP: TOLBADGE IS LEVERBAAR IN 5 - 10 WERKDAGEN

Tolbadge Voor Italie

 • 1Tolbadge Italië: alles wat je wilt weten
 • 2Waarom een tolbadge?
 • 3Wat kost een tolbadge voor Italië?
 • 4Hoe werkt de tolpas Italië?
 • 5Hoeveel tol moet ik betalen in Italië?
1

Tolbadge Italië: alles wat je wilt weten

Alles wat je wilt weten over de tolbadge voor de Italiaanse wegen. Hoe werkt de tolbadge Italië? Waarom koop je ‘m? Hoe werkt het betalen van tol met de pas? En: waar koop je jouw automatische toegang tot de Italiaanse tolwegen?


Poland toll: who has to pay it Spanje?Het antwoord op die laatste vraag is trouwens heel simpel: je vraagt de tolbadge hier aan.

Prijzen

Badge 2 - Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal
€23.95
Badge 1 - Frankrijk, Spanje en Portugal
€19.95
2

Waarom een tolbadge?

 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Shop badge from our website
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Paste it on windshield
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Break queues on highways
 • On which routes do I have to pay toll in Spanje?
  Toll staff will scan badge

Laten we je eerst uitleggen waarom je onze tolbadge koopt. Daarvoor hebben we een aantal belangrijke redenen:

Geen contant geld, pinpas of creditcard nodig


Door de area tolbadge aan te schaffen, hoef je bij de tolpoortjes niet meer te knoeien met kleingeld, of met je pinpas of creditcard te betalen. Wel zo gemakkelijk!

Heerlijk doorrijden, lekker overzichtelijk


Met je tolpas hoef je niet eens meer te stoppen bij de tolpoortjes in Italië. Je betaalt je tol namelijk zonder oponthoud, want je betalen doe je achteraf. Je krijgt maandelijks een overzicht van je tolkosten en betaalt ook per maand.
De tolbadge is gekoppeld aan het kenteken van je auto, dus je kunt ‘m ieder jaar opnieuw gebruiken. Koop je een nieuwe auto, dan kun je de koppeling natuurlijk aanpassen.

Tolpas Italië: ook voor Frankrijk, Spanje en Portugal


Eén van de voornaamste voordelen van de badge voor de Italiaanse tolwegen is, dat die niet uitsluitend geschikt is voor het betalen van je tol in Italië. Koop je onze tolbadge, dan kun je die ook gebruiken op de tolwegen in Frankrijk, Spanje, Portugal. Italië is dus niet je verplichte vakantieland, omdat je de tolbadge eenmaal hebt gekocht: je kunt heel Zuid-Europa als je vakantiegebied rekenen.


Toll collection is not in one hand in Poland.

Toll collection is not in one hand in Poland.

3

Wat kost een tolbadge voor Italië?

The electronic toll system ViaToll has been mandatory in Poland

De tolbadge voor Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië bestel je bij autobadge.nl voor het eenmalige bedrag van € 23,95.

Vraag je tolpas Frankrijk, Spanje, Portugal & Italië hier aan● Snel bestellen via de button in het menu hierboven.
● Binnen 10 werkdagen jouw tolbadge op de deurmat.
● Je betaalt alleen de kosten voor de tolwegen die je gebruikt, maandelijks of 1 keer per jaar.
● De tolpas die geldig is in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.
● Het enige dat je nodig hebt is geldige bankpas (IBAN-nummer en BIC-code van je bank), je e-mailadres, kentekennummer en legitimatiebewijs.

De elektronische tolbadge voor Italie

De elektronische tolbadge voor Italie

Dankzij de tolbadge kun je snel doorrijden bij de Italie tolhuisjes: je hoeft niet aan te sluiten in de rij maar rijdt direct door over de telepeage rijbaan.

4

Hoe werkt de tolpas Italië?

Nadat je je elektronische tolbadge hebt aangevraagd, krijg je binnen 10 dagen post van ons. Is de tolpas gearriveerd, dan plaats je het apparaatje achter de achteruitkijkspiegel van je auto. De badge moet dus in het midden van de voorruit geplakt worden.

Het wordt aanbevolen om rondom de tolbadge niets anders te plakken, ook geen stickers.

Heeft je auto zon/hittewerend glas? Of voorruitverwarming? Plak de tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal/Italië dan altijd op het met zwarte stippellijntjes omgeven stuk glas precies achter de achteruitkijkspiegel. Dat stuk wordt namelijk niet verwarmd en het is ook niet thermisch. Zo weet je zeker dat de werking is verzekerd bij iedere tolpoort in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.

Vervolgens rijd je bij de tolpoort naar de juiste rijstrook. In Italië zijn er twee rijstroken waar je met een tolpas langs kunt rijden. Je herkent ze aan het bord erboven:

Geel bord met Telepass-logo: Dit zijn Telepass-tolbanen, die exclusief bestemd zijn voor gebruikers met een tolbadge.
Blauw bord met Telepass-logo: Dit zijn gemengde rijstroken. Je kunt er langsrijden met een tolbadge, maar betaling kan ook met een bankpas, contant of met creditcard.

Daarnaast is er ook het Free Flow-systeem op de zogenaamde Autostrada Pedemontana Lombarda ten noorden van Milaan (de volledige A36 en delen van de A59 en A60). Op deze tolwegen zijn geen tolpoorten, maar is er automatische registratie van het kenteken. Denk er hier goed aan dat je de rijbanen met het Telepass-logo neemt (een geel bord met Telepass in het blauw geschreven). Dan weet je zeker dat je gebruik van deze wegen ‘gewoon’ wordt opgeteld bij het bedrag dat je per maand moet betalen via je tolrekening.

.
Are you interested in the new Badge ?
Are you interested in the new Badge ?

Are you interested in the new Badge ?

We would be happy to serve you.

5

Hoeveel tol moet ik betalen in Italië?

Natuurlijk wil je, ondanks dat je bij het gebruik van de tolbadge pas achteraf je rekening voor de tol hoeft te betalen, graag weten welk bedrag je aan tol kwijt bent tijdens je reis. Wij kunnen ons dat voorstellen.

We hebben daarom een speciale pagina voor je gemaakt, waar je tot op de cent nauwkeurig uitrekent hoeveel tol je voor een bepaalde route (of voor je hele reis) moet betalen.


Verschillende tarieven voor vervoermiddelen


Je moet in ieder geval weten dat in Italië vijf verschillende tarieven worden berekend voor gebruik van tolwegen. De hoogte van de tarieven is afhankelijk van uit hoeveel assen je vervoermiddel bestaat. Grof gezegd zijn er twee tariefgroepen voor personenwagens en daarnaast drie voor langere vervoermiddelen of voertuigen met aanhanger.

Klasse A. Motoren en voertuigen met 2 assen, met een waarvan de hoogte gemeten vanaf de vooras gemeten van minder bedraagt dan 1,30 m. De meeste personenauto’s vallen hieronder.
Klasse B. Voertuigen met 2 assen, waarvan de hoogte gemeten vanaf de vooras meer bedraagt dan 1,30 m is. Grote personenauto’s (SUV’s en Jeep-achtige modellen), autobussen, campers en kleine vrachtwagens vallen hieronder.
Klasse 3 assen. Voertuigen met 3 assen, bijvoorbeeld vrachtwagens en autobussen vallen hieronder, maar ook een voertuig van klasse A of B met aanhangwagen of caravan.
Klasse 4 assen. Voertuigen met 4 assen, bijvoorbeeld vrachtwagens, maar ook een voertuig van klasse A of B met tandemassige aanhangwagen of caravan.
Klasse 5 assen. Voertuigen met meer assen dan klasse 3 of klasse 4, voornamelijk vrachtverkeer (ook LZV -> Langere en Zwaardere Vrachtwagencombinatie).

Kosten tol voor populaire routes


Veel mensen rijden via Zwitserland naar hun vakantieplek in Italië. Dat betekent dat je via Como en Milaan verder rijdt, naar bijvoorbeeld Rome of Florence. Ook kun je door Oostenrijk rijden, om de Brenner Pas te nemen naar Italië. Deze route is qua tol het duurst.

Vergelijkend: rijd je via Como/Milaan naar Rome dan betaal je 46 euro, neem je de Brenner Pas zul je € 52,40 moeten betalen. De tol voor Florence is via Zwitserland 27 euro, via Oostenrijk € 33,10.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen