LET OP: TOLBADGE IS LEVERBAAR IN 5 - 10 WERKDAGEN

Spanje

Vindt het antwoord op de meest gestelde vragen over de Spaanse tol.

Algemene vragen:

Om naar Spanje te reizen heb je tolbadge 1 nodig. Deze badge is naast in Spanje ook geldig in Frankrijk en Portugal.

Mocht je in de toekomst naar Italië reizen dan kun je wellicht ook tolbadge 2 kiezen.

Er bestaat geen tolbadge die enkel geldig is in Spanje.
Nee, dit hoeft niet. Zodra je bij ons een bestelling doet activeren wij voor jou de tolbadge.

In de bevestigingsmail leggen wij uit waar je een account aan kunt maken zodat je eenvoudig wijzigingen door kunt voeren en je facturen kan inzien.
Je betaalt eenmalig €19,95 of € 23,95 voor de tolbadge inclusief de activatie van de tolbadge. Verder betaal je beheerkosten voor de maanden waarin je de tolbadge gebruikt. Voor Spanje is dat € 1,70 per maand. Gebruik je de badge niet dat kost het dus ook niets. Uiteraard dien je ook de tolkosten te betalen.

Gemiddeld is de badge binnen 5-10 werkdagen in huis. Bij hoge uitzondering kan dit langer duren. Wij raden je aan om de badge uiterlijk twee weken voor vertrek te bestellen.
Deze kun je eenvoudig bestellen via ons bestelformulier. De tolbadge krijg je gemiddeld binnen 5 - 10 werkdagen thuisgestuurd.

Vragen over het gebruik van de badge

De tolbadge bevestig je achter/naast de achteruitkijkspiegel in het midden van de voorruit. Plak de badge nooit aan de linker- of rechterkant van het raam want dan werkt hij niet.

Heb je voorruitverwarming? Plaats de badge dan op het gebied met de zwarte stippeltjes. Omdat er hier geen verwarmingsdraden zitten kan het signaal goed worden opgepakt. Zo weet je zeker dat de slagboom opengaat.
In Spanje zijn er twee typen rijbanen, rijbanen exclusief voor mensen met een tolbadge en de gemengde banen. Bij de laatste kun je betalen met een creditcard of met cash bijvoorbeeld.

In Spanje mag je maximaal 30km per uur rijden bij de tolstroken.
In Spanje kent men geen aparte rijbanen voor motoren.

Indien mogelijk plak je de badge op het scherm aan de binnenzijde. Een andere optie is de badge in je borstzakje te bewaren.

Let op: laat je badge nooit op je motor zitten in verband met mogelijke diefstal.
Het is verplicht om de badge op de vooruit te plakken. Je kan soms Spanjaarden zien die met de badge zwaaien als zij aankomen bij de tolpoorten, dit is echter niet toegestaan.
Stel dat de slagboom onverhoopt niet opengaat dan zijn er twee mogelijkheden:

Er zit een medewerker: vraag aan de medewerker of hij/zij de tolbadge handmatig uit wil lezen. Lukt dit niet dan dien je een kaartje uit de machine te trekken. Bij het einde van de tolweg dien je het kaartje ofwel aan een andere medewerker te laten zien ofwel af te rekenen.

Er zit geen medewerker: druk op de knop “assistentie” en geef via de intercom aan dat de tolbadge het niet doet. Indien de intercom over een camera beschikt dien je de badge daarvoor te houden om hem uit te lezen. Is er geen lezer aanwezig dan kun je het nummer van je tolbadge opgeven.

Vragen over de betaling

De kosten voor het gebruik van de tolbadge bedragen per kalendermaand € 2,40. Hierbij komen dan nog de kosten voor het gebruik van de tolwegen. Facturatie gaat geheel automatisch.

Let op: reis je in juli en augustus door Spanje dan dien je dus € 4,80 af te rekenen, ook als je reis maar 4 dagen duurt.
Bij gebruik van de tolbadge worden de kosten op of nabij de 15e van elke maand van je rekening afgeschreven. Dit gaat geheel automatisch en je hoeft hier niets voor te doen.
Om de facturen te downloaden dien je in te loggen in je Fulli (voormalig Mango Mobilités)-account. Dit account kun je aanmaken met de informatie die wij je hebben gemaild. In dit account vind je al je gegevens, informatie over de gereden routes en de te betalen bedragen.

Je kunt hier ook je gegevens aanpassen zoals een nieuw adres of een nieuw kenteken.
Je hebt een overeenkomst met Fulli (voormalig Mango Mobilités). Het contract met hen kan altijd worden opgezegd. Stuur de tolbadge samen dit formulier aangetekend op naar Frankrijk. Let op: vul het formulier volledig in en verzend het aangetekend. De Franse post raakt nog wel eens wat kwijt en indien de tolbadge niet aankomt volgt een boete van € 30.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen