LET OP: TOLBADGE IS LEVERBAAR IN 5 - 10 WERKDAGEN

Spanje

Vind het antwoord op de meest gestelde vragen over de Spaanse tol.

Algemene vragen:

Om naar Spanje te reizen heb je tolbadge 1 nodig. Deze badge is naast in Spanje ook geldig in Frankrijk en Portugal.

Nee, dit hoeft niet. Zodra je bij ons een bestelling doet activeren wij voor jou de tolbadge.

Je betaalt eenmalig € 29,95 voor de tolbadge, dit is inclusief de badge, de activatie en verzendkosten.

Gemiddeld is de badge binnen 7 – 12 werkdagen in huis. Bij hoge uitzondering kan dit langer duren. Wij raden je aan om de badge uiterlijk twee weken voor vertrek te bestellen.
Deze kun je eenvoudig bestellen via ons bestelformulier. Binnen enkele dagen krijg je de badge thuisgestuurd.

Vragen over het gebruik van de badge

De tolbadge bevestig je achter/naast de achteruitkijkspiegel in het midden van de voorruit. Plak de badge nooit aan de linker- of rechterkant van het raam want dan werkt hij niet.

In Spanje zijn er twee typen rijbanen, rijbanen exclusief voor mensen met een tolbadge en de gemengde banen. Bij de laatste kun je betalen met een creditcard of met cash bijvoorbeeld.

In Spanje mag je maximaal 30km per uur rijden bij de tolstroken.
In Spanje kent men geen aparte rijbanen voor motoren.

Het is verplicht om de badge op de vooruit te plakken. U kunt soms Spanjaarden zien die met de badge zwaaien als zij aankomen bij de tolpoorten, dit is echter niet toegestaan.
Stel dat de slagboom onverhoopt niet opengaat dan zijn er twee mogelijkheden:

Vragen over de betaling

De kosten voor het gebruik van de tolbadge bedragen per kalendermaand € 1,70. Hierbij komen dan nog de kosten voor het gebruik van de tolwegen. Facturatie gaat geheel automatisch.

Bij gebruik van de tolbadge worden de kosten op of nabij de 15e van elke maand van je rekening afgeschreven. Dit gaat geheel automatisch en je hoeft hier niets voor te doen.
Om de facturen te downloaden dien je in te loggen in je Mango Mobilités-account. Dit account kun je aanmaken met de informatie die wij je hebben gemaild. In dit account vind je al je gegevens, informatie over de gereden routes en de te betalen bedragen.

Je hebt een overeenkomst met Mango Mobilités. Het contract met hen kan altijd worden opgezegd. Stuur de tolbadge samen dit formulier aangetekend op naar Frankrijk. Let op: vul het formulier volledig in en verzend het aangetekend. De Franse post raakt nog wel eens wat kwijt en indien de tolbadge niet aankomt volgt een boete van € 30.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen