LET OP: TOLBADGE IS LEVERBAAR IN 5 - 10 WERKDAGEN

Portugal FAQ

Vindt het antwoord op de meest gestelde vragen over de Portugese tol.

Algemene Vragen

Voor Portugal heb je op zijn minst badge 1 nodig. Je kan deze badge naast Portugal ook in Spanje en Frankrijk gebruiken. Als je badge 2 kiest krijg je ook Italië in het pakket.
De tolbadge is eenvoudig en snel te bestellen via het bestelformulier op onze website.
Na het afronden van de bestelling duurt het 5 tot 10 werkdagen voordat je de badge in ontvangst neemt. Bij hoge uitzondering duurt dit langer. Daarom adviseren we je om minimaal 2 weken voor vertrek de tolbadge te bestellen.
Voor badge 1 betaal je eenmalig €19,95. Voor badge 2 is dit €23,95. Dit is bij beide badges inclusief de badge en activatie
In Portugal is de maximum snelheid bij de tolhuisjes 40 tot 60 kilometer per uur.
Nee, je kan de tolbadge niet opladen. De batterijduur van de badge is ongeveer 8 jaar, mits de badge op de juiste manier wordt gebruikt.

Vragen over het gebruik van de Tolbadge

Bevestig de tolbadge in het midden van de voorruit, achter de binnenspiegel (achteruitkijkspiegel/middenspiegel). Plaats de tolbadge aan de binnenzijde van de ruit.
Ja, je moet de tolbadge echt plakken op de daarvoor geschikte plaats. Wanneer de badge niet goed bevestigd is, kunnen wij niet garanderen dat de tolpoortjes open gaan of er een goede connectie is.
Als gebruiker van de tolbadge mag je gebruik maken van de “Via Verde” rijbaan.
Nee, de tolbadge voor Portugal is al geactiveerd als je hem ontvangt. De badge is dus direct te gebruiken bij ontvangst.
Als de slagboom niet opent kan je altijd nog een ticket pakken en aan het poortje betalen. Neem daarna wel contact op met Fulli via het contactformulier: https://www.fulli.com/nl/aide-et-contact en controleer of al je gegevens in je account correct zijn ingevuld.
We raden je aan om de badge op te bergen in de verpakking als je deze niet gebruikt. Als je in Portugal tussendoor je auto verlaat is het ook verstandig om de badge mee te nemen uit de auto, zo voorkom je diefstal.
We raden je aan om de badge op te bergen in de verpakking als je deze niet gebruikt. Als je in Portugal tussendoor je auto verlaat is het ook verstandig om de badge mee te nemen uit de auto, zo voorkom je diefstal.
Je mag de tolbadge uitlenen, maar let er wel op dat je het kenteken aanpast in je Fulli account. De factuur ontvang je zelf en de rekening wordt ook van jouw betaalrekening afgeschreven.

Vragen over de betaling

Je zegt je contract op door het opzegformulier volledig in te vullen. Deze stuur je vervolgens samen met de tolbadge naar Frankrijk (het volledige adres vind je op het opzegformulier). Let op: Stuur de tolbadge en het formulier altijd aangetekend, want de Franse post wil nog wel eens wat kwijtraken. Als de tolbadge niet aankomt wordt er een boete van €30,- in rekening gebracht.
Je factuur download je in jouw Fulli account. Zodra je hier inlogt zie je al je gegevens, de informatie over de gereden routes en de bedragen die je moet betalen.
Het openstaande bedrag wordt op de 15e van de maand afgeschreven. Als je de tolbadge niet hebt gebruikt, wordt er ook niets afgeschreven.
Nee, je kan de datum waarop je openstaande bedrag wordt afgeschreven niet veranderen.
Als je de tol niet betaald riskeer je een boete van een bedrag tussen de €25,- en €125,-.

Vragen over het rijden met de motor over de Portugese tolwegen

Portugal kent geen aparte rijstroken voor de motor
De tolbadge dient op de binnenzijde van je windscherm geplaatst te worden. Indien dit niet mogelijk is mag je de tolbadge ook in een transparante tanktas plaatsen of in de borstzak van je motorjas.
Ja, als je met de motor reist moet je net zo veel tol betalen als wanneer je met de auto reist
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen