LET OP: TOLBADGE IS LEVERBAAR IN 5 - 10 WERKDAGEN

Frankrijk FAQ

Vindt het antwoord op de meest gestelde vragen over de Franse tol.

Algemene vragen:

Om naar Frankrijk te reizen heb je tolbadge 1 nodig. Deze badge is naast Frankrijk ook geldig in Spanje en Portugal.

Nee, dit hoeft niet. Zodra je bij ons een bestelling doet activeren wij voor jou de tolbadge.

Je betaalt eenmalig € 19,95 of € 23,95 voor de tolbadge. Verder betaal je beheerkosten voor de maanden waarin je de tolbadge gebruikt. Voor Frankrijk is dat € 1,70 per maand. Gebruik je de badge niet dat kost het dus ook niets. Uiteraard dien je ook de tolkosten te betalen.

Gemiddeld is de badge binnen 7 – 12 werkdagen in huis. Bij hoge uitzondering kan dit langer duren. Wij raden je aan om de badge uiterlijk twee weken voor vertrek te bestellen.
Deze kun je eenvoudig bestellen via ons bestelformulier. Binnen enkele dagen krijg je de badge thuisgestuurd.

Vragen over het gebruik van de badge

De tolbadge bevestig je achter/naast de achteruitkijkspiegel in het midden van de voorruit. Plak de badge nooit aan de linker- of rechterkant van het raam want dan werkt hij niet.

In Frankrijk zijn er drie typen rijbanen. Als je een tolbadge hebt dan is de “Reserved Zones” of de “Reserved zone”.

In Frankrijk mag je maximaal 30km per uur rijden bij de tolstroken.
In Frankrijk kent men geen aparte rijbanen voor motoren.

Het is verplicht om de badge op de vooruit te plakken. U kunt soms Fransen zien die met de badge zwaaien als zij aankomen bij de tolpoorten, dit is echter niet toegestaan.
Stel dat de slagboom onverhoopt niet opengaat dan kun je een kaartje pakken. Dit is mogelijk bij alle rijbanen dus ook bij de banen voor de tolbadge.

Vragen over de betaling

De kosten voor het gebruik van de tolbadge bedragen per kalendermaand € 1,70. Hierbij komen dan nog de kosten voor het gebruik van de tolwegen. Facturatie gaat geheel automatisch.

Bij gebruik van de tolbadge worden de kosten op of nabij de 15e van elke maand van je rekening afgeschreven. Dit gaat geheel automatisch en je hoeft hier niets voor te doen.
Om de facturen te downloaden dien je in te loggen in je Fulli (voorheen Mango Mobilités) account. Dit account kun je aanmaken met de informatie die wij je hebben gemaild. In dit account vind je al je gegevens, informatie over de gereden routes en de te betalen bedragen.

Je hebt een overeenkomst met Fulli (voorheen Mango Mobilités). Het contract met hen kan altijd worden opgezegd. Stuur de tolbadge samen dit formulier aangetekend op naar Frankrijk. Let op: vul het formulier volledig in en verzend het aangetekend. De Franse post raakt nog wel eens wat kwijt en indien de tolbadge niet aankomt volgt een boete van € 30.
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen